Monday, 18 July 2016

RESEPI BISKUT FLORENTINE / KRUNCHY KARAMEL ALMOND

Tags


Bahan-Bahan

(**)200 g tepung Florenta
(**)200 g badam keping
(**)100 g kuaci hitam
(**)20 g bijan hitam

*Anda boleh juga guna biji bunga matahari mengikut citarasa

Cara-Cara Penyediaan

(**)Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160°C selama 5 minit.
(**)Satukan semua bahan seperti yang tertera di atas ke dalam bekas. Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna.
(**)Sediakan loyang 14×14 inc, alaskan loyang dengan kertas kek sahaja.
(**)Panaskan oven pada suhu 160°C.
(**)Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis.
(**)Bakar dalam oven selama 10 minit.
(**)Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan.
(**)Simpan dalam bekas kedap udara.


EmoticonEmoticon