Bahan-bahan
(**)1 cawan Biskut Vanila Hancur
(**)½ cawan Kacang Pekan yang Dicincang
(**)3 sudu besar Gula Kasar
(**)¼ cawan Marjerin yang dicairkan
(**)16 oz Keju krim yang dilembutkan
(**)½ cawan padat Gula Perang
(**)2 biji Telur Besar
(**)6 oz Cip Coklat Separa Manis yang Dicairkan
(**)2 sudu besar susu
(**)¼ sudu teh pati badam
(**)2 cawan Krim Masam
(**)2 sudu besar Gula Kasar
Cara-cara
(**)Adun biskut hancur, kacang pekan, gula kasar dan marjerin; ratakan dan tekan pada dasar acuan springform 9 inci. Bakar pada 325°F selama 10 minit. Adun keju krim dan gula perang dengan pengadun elektrik pada kelajuan sederhana sehingga rata. Tambah telur satu per satu, diadun rata selepas setiap
(**)tambahan. Masukkan coklat dan 2 sudu besar susu dan ¼ sudu teh pati badam; tuang ke dalam kulit. Bakar pada 325°F selama 35 minit. Tambah suhu ketuhar kepada 425°F. Adun krim masam dan gula kasar; perlahan-lahan tuangkan atas kek keju. Bakar pada 425°F selama 10 minit. Longgarkan kek daripada
(**)tepi acuan; biarkan sejuk sebelum menanggalkan kek daripada acuan. Dinginkan.
EmoticonEmoticon