Wednesday, 18 May 2016

Resepi Biskut Walnut

Tags


Bahan-Bahan:

(**)250 g mentega lembut
(**)100 g gula aising
(**)2 camca teh serbuk kopi segera, dibancuh bersama 1 camca besar air
(**)280 g tepung serba guna, diayak 150 g walnut, dihancurkan
(**)50 g serpihan coklat
(**)Acuan cawan kertas secukupnya
(**)Walnut panggang secukupnya

Cara:

(**)1. Putar mentega lembut bersama gula aising hingga ia kembang. Masukkan bancuhan serbuk kopi segera bersama tepung, gaul hingga ia sebati. Masukkan walnut bersama serpihan coklat, gaul hingga ia sebati.

(**)2. Masukkan 1 camca teh adunan di dalam acuan cawan kertas. Bubuh walnut di atas adunan. Buat hingga habis adunan. Bakar ia pada suhu 180'C, 15 minit.


EmoticonEmoticon