Thursday, 12 May 2016

Resepi Biskut Ferrero Rocher

Tags


Bahan-bahannya ialah:

(**)250gm butter
(**)80gm gula icing
(**)20gm qroquant/cornfleks hancur
(**)360gm tpg gandum
(**)100gm almond powder
(**)40gm tpg jagung
(**)1/2 sdt esen vanilla
(**)almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
(**)3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
(**)coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)

Cara-caranya ialah:

(**)-putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.
(**)-masukkan esen vanilla.
(**)-masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.
(**)-panaskan oven suhu 150c.
(**)-bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.
(**)-bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
(**)-golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
(**)-bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
(**)-cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.biarkan sejuk & siap utk dihidang...;)


EmoticonEmoticon