Bahan-bahan A:
(**)250 gm mentega
(**)150 gm gula aising
(**)50 gm shortening
(**)1 biji kuning telur
(**)1/2 sudu kecil garam
Bahan-bahan B:
(**)400 gm tepung gandum
(**)50 gm tepung jagung
(**)1/4 cawan nestum - dikisar halus
(**)1/2 cawan emping jagung - dikisar halus
(**)1/2 cawan serbuk gajus
Bahan-bahan Hiasan:
(**)Kuning telur
(**)Nestum- dikisar halus
(**)Emping jagung - dikisar halus
Cara Menyediakannya ialah:
(**)1. Putarkan bahan-bahan A.
(**)2. Masukkan bahan-bahan B dan digaul rata sehingga menjadi doh lembut.
(**)3. Canai dan terap sebarang bentuk. Sapu kuning telur ke atasnya dan taburkan nestum dan emping jagung kisar.
(**)4. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 darjah Celsius selama 12-15 minit atau sehingga masak.
EmoticonEmoticon