BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)4 biji telur
(*)6 biji pisang emas | dilecek
(*)225gm gula kastor
(*)300gm tepung gandum
(*)170gm mentega cair
(*)1 sudu teh serbuk penaik
(*)1 sudu teh soda bikarbonat
(*)1 sudu teh esen pisang
(*)Secubit garam
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Ayak tepung gandum bersama serbuk penaik. Ketepikan.
(*)2. Lenyek pisang dan masukkan garam dan juga soda bikarbonat.
(*)3. Seterusnya pukul telur, gula dan esen pisang sehingga kembang. Kemudian masukkan mentega cair.
(*)4. Tuang adunan pisang ke dalam adunan telur. Kaup balik sehingga sebati.
(*)5. Bakar selama 40 minit atau sehingga garing pada suhu 165⁰C.
EmoticonEmoticon