Bahan-bahannya ialah:
(*)Ayam (dipotong kecil)
(*)Cendawan Shitake (direndam dan dihiris nipis)
(*)6 ulas bawang putih (ditumbuk)
(*)Segenggam cili kering (potong pendek)
(*)2 inci halia (ditumbuk)
(*)Kiub Pati Ayam
(*)Kicap pekat
(*)6 sudu besar sos tiram
(*)Garam
(*)Gula
(*)Air (ikut nak kuah banyak mana)
(*)Bancuhan tepung jagung
(*)Minyak
(*)Yee Mee (rendam dengan air biasa sekejap,jangan air panas supaya tidak kembang)
(*)Sawi
(*)Telur
Cara Membuatnya ialah:
(*)1.Tumis cili kering , bawang putih , halia , ayam dan kiub pati ayam .
(*)2.Masukkan cendawan shitake , air , sos tiram , kicap pekat , garam dan gula secukup rasa juga masukkan air dan perlahan api .
(*)3.Biarkan sehingga mendidih dan masukkan bancuhan tepung jagung , biarkan seketika .
(*)4.Masukkan Yee Mee , sawi , telur dan masak seketika.
(*)5.Siap untuk dihidangkan.
EmoticonEmoticon