Monday 14 March 2016

Resepi Poached Egg Lazat

Tags


BAHAN-BAHANNYA IALAH :

(*)Air panas

(*)2 biji telur


CARA-CARANYA IALAH :

(*)Panaskan air dengan menggunakan api yang sederhana, kemudian kacau ia mengikut satu putaran.

(*)Sewaktu air sedang berputar, masukan telur mentah ke dalamnya.

(*)Biarkan seketika sehingga putih telur mengembang dan menjadi tebal selama 3 minit.

(*)Angkat dan periksa keadaan telur, sekirannya ia anjal dan agak lembut (seperti agar-agar lembut) itu bermakna telur sudah boleh di angkat sekirannya masih lembik biarkan ia seketika.

(*)Sesudah itu, asingkan air rebusan telur dan letakkan telur di atas sekeping roti.

(*)Sentuhan terakhir, taburkan sedikit lada sulah dan lada hitam ke atas telur tersebut. Nah, kini ia sedia untuk di makan!


EmoticonEmoticon