BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)2 ekor ikan keli | dibersihkan
(*)15gm cili merah | ditumbuk kasar
(*)1 biji bawang besar | ditumbuk kasar
(*)3 ulas bawang putih | ditumbuk kasar
(*)12gm cili padi | ditumbuk kasar
(*)Garam dan serbuk perasa secukupnya
(*)Sedikit tepung gandum
(*)Minyak untuk menumis
CARA-CARA MEMASAKNYA IALAH:
1. (*)Gaulkan ikan keli bersama tepung gandum dan sedikit garam. Panaskan minyak di dalam kuali dan gorengkan ikan tersebut. Angkat ikan tersebut dan asingkan.
2. (*)Tumbuk kasar bahanbahan seperti cili merah, bawang besar, bawang putih dan cili padi.
3. (*)Di dalam kuali yang berlainan, panaskan minyak dan tumiskan bahan-bahan yang telah ditumbuk sehingga naik bau dan agak garing.
4. (*)Masukkan ikan keli dan kemudian bolehlah dihidangkan.
EmoticonEmoticon