Bahan-Bahan:
(**)2 cawan tepung gandum
(**)2 sudu makan tepung beras
(**)2 sudu makan tepung kastad
(**)3/4 cawan gula
(**)4 cawan santan
(**)1 sudu teh garam
(**)½ cawan isi jagung (kisar bersama ½ cawan air)
(**)1 sudu makan serbuk coklat (bancuh dengn ½ cawan air suam)
Cara Membuat:
(**)1. Panaskan kukusan. Kisar semua tepung, gula dan santan. Tapis. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian.
(**)2. Masukkan jagung dalam bahagian 1 dan gaul rata. Masukkan coklat dalam bahagian 1 dan gaul rata.
(**)3. Sediakan loyang. Sapu rata loyang dengan minyak masak.
(**)4. Masukkan 1 senduk adunan koko dan kukus selama 3 minit.
(**)5. Lapiskan pula 1 senduk adunan jagung dan kukus semula selama 3 minit.
(**)6. Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis. Sejukkan dan potong.
EmoticonEmoticon