Wednesday, 18 May 2016

Resepi Biskut Tart Nenas Landak

Tags


Bahan bahan

(**)300 gm Tepung Gandum
(**)4 sudu besar Tepung Jagung
(**)3 sudu besar gula ising
(**)200 gm Butter
(**)2 kuning telor
                                                                             
Cara cara

(**)1.Ayak tepung gandum, tepung jagung dan gula ising ke dalam bekas.
(**)2.Kemudian masukkan butter yang telah dipotong dadu.
(**)3.Kalau guna unsalted butter, masukkan secubit garam.
(**)4.Ramas tepung dengan butter guna hujung jari hingga berderai (rub-in method).
(**)5.Kemudian masukkan telor dan satukan menjadi doh.
(**)6.Masukan sedikit inti, bentuk seperti bentuk nenas , gunting pada permukaan nya seperti sisik ikan
(**)7.Atur di atas dulang pembakar yang di sapu sedikit dengan butter
(**)8.Bakar 180c selama 15-20 minit atau sehingga cantik masaknya
(**)9.butter tu dlm suhu biasa saja


EmoticonEmoticon