Bahan-bahan:
(**)220gm mentega
(**)70gm gula kastor
(**)250gm tepung gandum
(**)2 sudu makan tepung beras
Bahan Coklat Marble:
(**)200gm coklat masakan
(**)1 sudu teh shortening
(**)50gm coklat putih |untuk hiasan
Cara memasak:
(**)1. Pukul mentega dan gula hingga kembang.
(**)2. Kemudian masukkan tepung gandum dan tepung beras yang telah diayak. Gaulkan hingga menjadi adunan.
(**)3. Tuangkan adunan ke dalam acuan empat segi dan bakar pada suhu 160 C selama 20 minit. Sejukkan.
(**)4. Untuk bahan marble, cairkan coklat masakan dan campurkan bersama shortening.
(**)5. Tuangkan ke atas biskut dan ratakan.
(**)6. Letakkan sedikit coklat putih dan lorekkan coraknya. Biarkan sejuk dan kemudian barulah dipotong.
EmoticonEmoticon