Bahan-bahan:
Bahan A:
(**)120gm butter
(**)1 sudu besar shortening
(**)80gm gula kastor
(**)1/4 sudu teh orange paste
Bahan B:
(**)30gm oat dikisar
(**)30gm coco crunch kisar
(**)15gm serbuk hazelnut
(**)1/4 sudu teh soda bikarbonat
(**)1/8 sudu teh garam
(**)130gm tepung superfine (saya guna tepung gandum)
(**)30gm tepung jagung
(**)1sudu besar tepung beras
Hiasan :
(**)Putih telur
(**)Oat
(**)Dark cooking chocolate
(**)Papercup
Cara membuatnya:
(**)1. Sebatikan semua bahan A.
(**)2. Masukkan semua bahan B
(**)3. Ambil adunan dan sukat 1 sudu teh
(**)4. Bentukkan bujur
(**)5. Golekkan dalam putih telur
(**)6. Salut dengan oat
(**)7. Bakar sehingga masak (sebaiknya suhu 130 -1 40 degree selama 30 minit -45 minit)
(**)8. Setelah sejuk celup separuh biskut dengan dark cooking chocolate
(**)9. Letakkan dalam papercup
EmoticonEmoticon