Saturday 14 May 2016

Resepi Biskut Lapis Cheese

Tags


BAHANYA2 :)

(**)250gm cream cheese(jenama apa pun) - saye guna Tatura
(**)1/2 tin susu pekat manis yg tinggi tu...
(**)1 bungkus/paket biskut saltcheese - sy guna dlm 1 1/2 bungkus cukup2 nak abiskan cream cheese dan tebalnya pun cantikkkkk...
(**)nestum/oat seckupnya... saye guna nestum

Cara2nya

(**)Cream cheese yg di biar suhu bilik pukul dgn susu sampai sebati....
(**)1)susun biskut cheese tu dlm bekas yg di lapik plastik atau aluminium foil....
(**)2)ratakan cheese atas biskut td....
(**)3)taburkan nestum/oat td...
(**)4)ulang lagi....proses dgn menyusun biskut td dan sapu cheese...
(**)5,6)setiap lapis tabur oat atau nestum utk rasa yg lebih umphhh...ulang proses sampai habis...
(**)7)bila dh habis...sejukkan dlm esbok semalaman...
(**)8)boleh di potong utk di mkn....


EmoticonEmoticon