Saturday, 14 May 2016

RESEPI BISKUT KEJU CHEDDAR

Tags


Bahan-Bahan

(**)-300gm tepung gandum
(**)-100gm tepung jagung
(**)-250gm mentega
(**)-100gm gula aising
(**)-1 biji telur
(**)-1/2 sudu teh soda bikarbonat
(**)-100gm keju cheddar ( parut )

Bahan Hiasan

(**)-1 biji putih telur
(**)-sedikit kejuncheddar ( parut )

Cara-Cara

(**)Satukan tepung gandum dan tepung jagung di dalam mangkuk. Ketepikan.
(**)Putar mentega dan gula aising sehingga kembang.
(**)Masukkan campuran tepung, soda bikarbonat dan keju cheddar. Uli dan sebatikan adunan.
(**)Canai doh dan terap menggunakan acuan dan atur di dalam dulang pembakar.
(**)Sapu putih telur dan taburkan parutan keju cheddar.
(**)Bakar di dalam ketuhar pada suhu 150c selama 30 minit.


EmoticonEmoticon