Friday 13 May 2016

RESEPI BISKUT JEJARI NESTUM SUSU

Tags


Bahan-Bahan:

Bahan A

(**)250 gm buttercup
(**)¾ cwn gula aicing
(**)2 cawan nestum
(**)2 sudu besar serbuk koko
(**)2 cawan tepung gandum

Bahan B

(**)Gula aising secukupnya
(**)Susu tepung secukupnya

Cara penyediaan

(**)1. Pukul butter dan gula sehingga sebati.

(**)2. Masukkan serbuk koko dan gaul sebati. Masukkan nestum, gaul lagi dan akhir sekali masukkan tepung dan gaul sehingga menjadi doh.

(**)3. Bentukkan seperti jejari atau bentuk ikut suka. Bakar pada suhu 170 darjah celcius selama 10 - 15 minit.

(**)4. Selepas ia sejuk golekkan biskut dengan Bahan B

(**)Nota:Sy menggunakan susu tepung Everyday atau kalian boleh juga menggunakan susu tepung Dutch Lady Madu


EmoticonEmoticon