BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)100gm tepung kek | diayak
(*)1/2 sudu kecil serbuk penaik | diayak
(*)60gm gula halus
(*)2 sudu madu
(*)2 biji telur
(*)1/2 sudu besar minyak masak atau minyak jagung
(*)1/2 sudu kecil esen vanila
*Bahan inti terpulang kepada selera anda sama ada mahu menggunakan kacang merah, coklat, mentega kacang, jem buah-buahan atau krim vanila.
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Pukul telur sehingga kembang. Kemudian masukkan madu, minyak dan esen vanila.
(*)2. Masukkan tepung dan serbuk penaik ke dalam adunan telur tadi. Kaup balik sehingga rata.
(*)3. Panaskan non stick pan dan tuang sedikit adunan secara membulat ke dalam kuali.
(*)4. Biarkan masak dan boleh diletakkan inti dan apit dua keping dorayaki bersama. Siap!
EmoticonEmoticon