Bahan-Bahannya ialah:
Bahan A
(*)180 gram mentega
(*)90 gram gula halus
(*)1 biji kuning telur
(*)¼ sudu kecil mentega emulco
Bahan B (Ayak)
(*)320 gram tepung gandum superfine
(*)30 gram tepung jagung
(*)30 gram tepung sagu
(*)1/8 sudu kecil serbuk penaik
Bahan C
(*)50 gram Nestle almond cluster (kisar)
(*)50 gram biskut cheese cracker (kisar)
(*)1 keping keju cheddar (cincang halus)
Bahan D
(*)Kacang hazel secukupnya (bakar)
Bahan hiasan
(*)Mangkuk kertas
(*)Coklat putih
(*)Gula pasir berwarna
Cara Membuatnya ialah:
(*)1. Bahan A diputar hingga sebati dan masukkan bahan B.
(*)2. Satukan bahan C dan campurkan dalam adunan tadi.Uli hingga menjadi doh.
(*)3. Bulat-bulatkan doh, masukkan kacang hazel di tengah-tengahnya.
(*)4. Bakar hingga masak dan sejukkan.
(*)5. Panaskan coklat putih secara double boiler.
(*)6. Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat putih dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
(*)7. Hiaskan dengan taburan gula berwarna di atasnya jika mahu.
EmoticonEmoticon