Bahan-Bahannya ialah:
(*)250 ml susu cair
(*)150 gm tepung gandum
(*)50 gm tepung jagung
(*)40 gm gula halus
(*)Secubit garam
(*)1 sudu kecil yis
(*)2 biji telur
(*)60 gm mentega (cair)
Bahan Inti:
Cip coklat
Cara Membuatnya ialah:
(*)1. Satukan kesemua bahan dan gaul rata (kecuali susu dan telur).
(*)2. Kosongkan bahagian tengahnya dan tuangkan susu dan pecahkan telur.
(*)3. Uli rata hingga sebati. Rehatkan doh selama sejam. Tutup dengan kain.
(*)4. Kemudian tuangkan mentega cair dan uli rata semula.
(*)5. Panaskan acuan (acuan kuih cara ataupun baulu) dengan mentega.
(*)6. Sudukan adunan dan isikan cip coklat ataupun apa saja isian kegemaran anda.
(*)7. Tuang sedikit lagi adunan agar ia menutupi isiannya.
(*)8. Bakar dalam ketuhar atau bakar atas api seperti membakar kuih cara.
(*)9. Bila ia mengembang dan kuning, angkat.
EmoticonEmoticon