BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)• 1kg udang bersaiz sederhana
(*)• 5 ulas bawang putih
(*)• 1 biji lemon | diambil jus
(*)• 2 sudu daun parsli | dihiris halus
(*)• ¼ sudu besar pati ayam
(*)• Garam dan lada hitam secukupnya
(*)• 125gm mentega tanpa garam | dipotong kecil
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Cairkan 2 sudu mentega dan masukkan udang, garam serta lada hitam. Biarkan udang masak. Ketepikan.
(*)2. Masukan bawang putih yang telah di cincang halus, dan gaulkan selama 1 minit.
(*)3. Kemudian masukkan pati ayam dan perahan jus lemon. Gaul sebati.
(*)4. Perlahan-lahan masukkan mentega dan kacau sehingga ia cair.
(*)5. Campurkan udang goreng tadi dan gaul rata. Hiaskan dengan daun parsli.
EmoticonEmoticon