BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)500gm daging cincang
(*)3 biji telur
(*)100gm kacang panjang| dihiris
(*)1 batang lobak merah| dicincang kasar
(*)1 biji bawang besar | dicincang kasar
(*)2 biji cili merah | dicincang
(*)100gm seleri| dicincang
(*)50gm halia| dicincang
(*)4 ulas bawang putih | dicincang
(*)100gm sos tiram
(*)50gm sos tomato
(*)Garam secukup rasa
(*)1 sudu teh gula
(*)1 sudu teh serbuk lada sulah
(*)100gm cendawan butang | dicincang
(*)Minyak masak secukupnya
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali. Tumis bawang besar, bawang putih dan halia sehingga layu.
(*)2. Selepas itu masukkan daging, seleri, cendawan,lobak merah, cili merah dan kacang panjang. Kacau sehingga rata.
(*)3. Kemudian masukkan sos tiram, sos tomato, lada sulah, gula dan garam secukup rasa. Kacau seketika. Angkat dan ketepikan.
(*)4. Pukul telur sehingga sebati. Kemudian panaskan minyak di dalam kuali, tuangkan telur yang di pukul tadi dan masukkan daging. Lipatkan telur tadi seperti membungkusnya.
(*)5. Bila sudah agak masak, angkat dan sedia dihidangkan.
EmoticonEmoticon