BAHAN-BAHANNYA IALAH:
Bahan-bahan Kulit Tart:
(^)150gm mentega
(^)90gm gula aising
(^)1 biji kuning telur
(^)350gm tepung gandum
Bahan-bahan B:
(^)200gm krim keju
(^)30gm hazelnut praline
(^)50gm gula kastor
(^)1 biji telur
Bahan-bahan C:
(^)Hazelnat praline (inti)
(^)sedikit hazelnat | untuk
CARA-CARA MEMASAKNYA IALAH:
1. (^)Pukul mentega bersama gula aising kemudian masukkan kuning telur.
2. (^)Kemudian masukkan tepung gandum dan gaulkan hingga menjadi doh.
3. (^)Isikan doh ke dalam acuan tart dan bakar selama 25 minit pada suhu 150ºC.
4. (^)Untuk intinya, pukul gula kastor dengan krim keju kemudian masukkan telur dan hazelnut praline. Pukul hingga sebati.
5. (^)Isikan bahan C ke dalam kulit tart kemudian letakkan campuran bahan B. Hiaskan dengan hazelnat di atasnya.
6. (^)Lorek lebihan hazelnat praline di atasnya dan bakar pada suhu 70ºC selama 10 minit.
EmoticonEmoticon