Bahan-Bahannya ialah:-
:<:300gm nasi putih | dikukus
:<:2 biji telur | digoreng dadar
:<:100gm daging | dihiris nipis
:<:30gm udang
:<:30gm sotong
:<:30gm kacang buncis
:<:30gm lobak merah
:<:30gm jagung mini
:<:20gm bawang putih
:<:10gm cili padi
:<:40gm sos cili
:<:40gm sos Thai
:<:40gm sos tiram
:<:2 helai daun limau purut
:<:3gm stok ayam
:<:50ml minyak masak
:<:5gm ikan daun parsli
:<:Sedikit garam dan lada
:<:sulah secukup rasa
Cara-cara Memasaknya ialah:
1. :<:Panaskan minyak dan tumiskan kesemua makanan laut bersama hirisan daging sehingga lembut.
2. :<:Masukkan bawang putih dan biarkan sehingga naik baunya.
3. :<:Masukkan cili padi bersama kesemua sayuran lain. Biarkan masak seketika.
4. :<:Kemudian masukkan sos cili bersama sos Thai dan juga sos tiram. Biarkan masak seketika.
5. :<:Perasakan dengan garam, stok ayam dan lada sulah secukupnya.
6. :<:Masukkan bancuhan tepung jagung dan gaulkan rata. Biarkan masak seketika.
7. :<:Angkat dan hidangkan bersama nasi panas.
EmoticonEmoticon