BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)300gm mi kuning
(*)4 ketul ayam | dihiris kecil
(*)4 ekor sotong
(*)4 ekor udang
(*)1 biji telur
(*)30gm sawi
(*)20gm tauge
(*)30gm tauhu | digoreng
(*)1 sudu makan sos tiram
(*)1 sudu makan kicap pekat
(*)1 sudu makan kicap cair
(*)1 sudu makan sos cili
(*)30ml air
(*)40ml minyak masak
(*)3 biji cili merah | dihiris
(*)Garam, gula dan lada sulah secukup rasa
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Panaskan minyak dan tumiskan ayam bersama sotong dan udang hingga masak.
(*)2. Masukkan bawang putih dan pecahkan telur. Kacau rata.
(*)3. Kemudian masukkan cili padi dan biarkan masak seketika.
(*)4. Setelah itu masukkan mi bersama sedikit air dan gaulkan sehingga rata.
(*)5. Perasakan dengan sos tiram, kicap pekat, kicap cair, garam, gula dan juga lada sulah secukupnya. Kacau rata.
(*)6. Masukkan sawi bersama tauge, tauhu dan cili merah kemudian digaul rata.
(*)7. Biarkan masak seketika dan angkat.
EmoticonEmoticon