Bahan-Bahannya ialah:
(*)2 cawan tepung gandum
(*)1/2 cawan tepung beras
(*)2 cawan gula
(*)4 biji telur
(*)400 ml Santan Kara
(*)1 cawan isi Labu ( Labu di kukus kemudian ambil isi dan lumatkan )
(*)2 cawan Susu segar
(*)1/8 cawan minyak masak
(*)Sedikit garam
(*)Sedikit bijan sebagai hiasan
Cara Membuatnya ialah:
(*)1. Masukkan semua bahan (kecuali bijan) dalam bekas besar kemudian pukul dengan pemukul tangan selama 10 minit.
(*)2. Panaskan acuan kuih bakar kelopak 8. Oles dengan sedikit minyak, lalu tuangkan adunan dalam acuan dan tabur bijan di atasnya.
(*)3. Bakar bahan dengan suhu 180C /360F atau hingga kuning tepinya, barulah diangkat. Sejukkan sebelum dihidangkan.
Info Penting:
(*)Boleh gantikan labu dengan ubi keledek.
EmoticonEmoticon