BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)1 paket kimcham
(*)½ batang lobak merah | dihiris
(*)3 ulas bawang putih |dicicnag halus
(*)1 biji bawang besar | dihiris halus
(*)10 ekor udang | dibersihkan
(*)5 biji cili padi
(*)2 sudu besar sos tiram
(*)Garam dan gula secukup rasa
(*)3 sudu besar minyak masak
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih dan bawang besar hingga wangi.
(*)2. Kemudian masukkan udang. Kacau hingga separuh masak.
(*)3. Seterusnya masukkan sos tiram, lobak merah dan juga sedikit air.
(*)4. Masukkan kimcan. Gaul hingga sebati. Elakkan dari memasak kimcam terlalu lama kerana sayur ini akan menjadi layu.
(*)5. Perasakan dengan gula dan garam secukup rasa. Sedia untuk dinikmati.
EmoticonEmoticon