BAHAN-BAHANNYA IALAH:
///1 ekor ayam | dipotong empat
///5 biji bawang merah
///3 ulas bawang putih
///1sm kunyit hidup
///3sm halia
///3sm isi cekur
///5 biji cili padi
///250ml santan pekat
///Garam dan gula secukup rasa
CARA-CARA MEMASAKNYA IALAH:
1. ///Masukkan ayam di dalam sebuah mangkuk. Ambil sebahagian kecil bahan kisar dan lumurkan pada ayam. Perap selama 30 minit.
2. ///Panggang ayam sehingga masak.
3. ///Sediakan sebuah periuk, masukkan baki bahan kisar dan tuangkan santan. Didihkan di atas api perlahan sambil kacau sehingga mendidih.
4. ///Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
5. ///Akhir sekali, letakkan ayam di atas pinggan dan curahkan kuah yang dimasak tadi di atasnya. sedia untuk dihidangkan.
EmoticonEmoticon