Bahan-Bahannya ialah: ( 10 biji )
(*)1/2 bungkus ayam kisar ramli
(*)1 biji bawang besar (tumbuk)
(*)3 ulas bawang putih (tumbuk)
(*)Sedikit serbuk lada hitam n lada sula
(*)Daun sup n daun bawang (agak2 la)
(*)Garam dan gula secukup rass
(*)2 biji telur
(*)Minyak utk goreng
(*)5 biji tauhu
Cara Membuatnya ialah:
(*)1. Mula goreng dulu tauhu seketul-seketul. Lepas goreng, tunggu sejuk dan potong dua.
(*)2. Kemudian keluarkan isi tauhu tapi jangan sampai kulit yang sebelah luar terkoyak.
(*)3. Untuk inti tauhu, tumis bawang merah dan putih samapi naik bau. Masukkan ayam kisar dan biar sampai ayam agak masak.
(*)4. Kemudian masukan isi tauhu yang telah dihancurkan tadi. Taburkan sebuk lada hitam dan putih. Perasakan dengan garam dan gula.
(*)5. Akhir sekali masukan daun sup dan daun bawang.
(*)6. Setelah siap bahan inti, sumbatkan inti ke dalam kulit tauhu tadi sehingga padat.
(*)7. Setelah itu, tauhu yang telah disumbat tadi dicelup ke dalam telur dan digoreng sekali lagi.
(*)6. Setelah masak, boleh dimakan dengan sos cili.
EmoticonEmoticon