Bahan-Bahannya ialah:
(*)250 gram ayam dipotong dadu
(*)Setengah biji lemon diperah
(*)Setengah biji lemon dipotong bulat
(*)Sedikit kulit lemon dihiris.
(*)10 tangkai cili kering
(*)1 biji telur dipukul
(*)4 ulas bawang putih
(*)Setengah inci halia dicincang
(*)Sedikit daun ketumbar
(*)Minyak bagi menumis dan menggoreng
(*)Garam dan gula
Cara Memasaknya ialah:
(*)1. Perap ayam dengan kulit lemon dan sedikit garam selam 10minit
(*)2. Panaskan minyak dan celupkan ayam ke dalam telur dan goring hingga kekuningan. Angkat dan toskan.
(*)3. Untuk sos, ambil sedikit mintak tadi, tumis bawang putih dan halia hingga wangi.
(*)4. Masukkan cili kering dan kemudian perahkan lemon ke dalamnya.
(*)5. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Masukkan ayam yang bersalut telur tadi dan goreng hingga sebati.
(*)6. Taburkan daun ketumbar ketika hendak makan dan dihidangkan.
EmoticonEmoticon