Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
{+}1 cawan tepung gandum
{+}1/4 cawan tepung kanji
{+}3/4 cawan gula pasir
{+}2 1/2 cawan air
{+}1/2 st kapur sireh
{+}4 sb bes minuman perasa jagung
{+}1 st esen jagung
{+}2 helai daun pandan ~ disimpul
{+}* kelapa parut putih
{+}* sedikit garam
Cara-cara untuk Membuatnya ialah:-
1. {+}Satukan semua bahan kecuali daun pandan. Gaul sebati kemudian tapis.
2. {+}Dalam periuk, masukkan adunan dan daun pandan, kacau atas api hingga naik wap.
3. {+}Acuan lompang disapu dgn sedikit minyak makan. Tuang adunan, kukus selama 10 – 15 minit atau hingga masak.
4. {+}Sejukkan baru keluarkan dari acuan. Hidangkan bersama kelapa parut putih + garam yang telah dikukus sebentar.
EmoticonEmoticon