Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
:":7 ketul kepak ayam
:":½ cawan minyak jagung
:":3 ulas bawang putih
:":½ sudu teh serbuk cili
:":25 gram mentega
:":1 sudu teh serbuk oregano kering
:":Garam dan gula secukup rasa
:":Sedikit madu
Cara-cara untuk memasaknya ialah:
1. :":Bersihkan kepak ayam dan masukkan ke dalam mangkuk besar.
2. :":Untuk perapan, masukkan minyak jagung, bawang putih, serbuk oregano, garam, gula dan serbuk cili ke dalam pengisar dan kisar sehingga menjadi halus.
3. :":Masukkan bahan yang dikisar tadi ke dalam mangkuk berisi kepak ayam. Perap selama 30 minit dan toskan.
4. :":Panaskan pemanggang ajaib dan cairkan mentega. Susun kepak ayam didalamnya.
5. :":Panggang sehingga kepak ayam masak dan menjadi keperangan. Sebelum diangkat, sapukan sedikit madu pada ayam.
7. :":Sedia untuk dihidangkan.
EmoticonEmoticon