Monday, 1 August 2016

Resepi Agar-Agar Kastard Jelly

Tags


Bahan-bahan

(**)500 ml air
(**)250 gm gula pasir [220 gm utk kurang manis]
(**)1 tin (400ml) susu cair
(**)3 sb (rata) tpg kastard + bancuh dgn 1/2 cwn air
(**)1 pkt (11gm) serbuk agar-agar
(**)2 pkt Jelly [di belah 2]


Cara-cara

(**)Dalam periuk masukkan air, gula, susu cair. Masak hingga mendidih.

(**)Setelah itu, masukkan bancuhan tpg kastard, kacau seketika dan masukkan serbuk agar-agar.

(**)Masak hingga mendidih & pekat. Tapiskan ke dalam loyang.

(**)Tunggu shingga suam barulah di masukkan Jelly tadi (klau masuk panas2, jelly akn cair). Susun jelly ikut kreativiti :)

(**)Setelah sejuk simpan dlm peti ais.Bolehlah di hidang.


EmoticonEmoticon