Bahan A:
(**)250gm mentega
(**)120gm gula aising
(**)1/8 sudu teh pewarna kuning telur
Bahan B:
(**)320gm tepung gandum
(**)40gm tepung jagung
(**)40gm tepung kentang
(**)20gm tepung kastard
(**)1/2 sudu teh serbuk penaik
(**)50gm gajus-panggang & kisar
Hiasan:
(**)Kuning telur, coklat masakan hitam, coklat masakan hijau dan manik halus
Cara:
(**)1. Pukul mentega, gula aising dan pewarna kunig telur sehingga kembang
(**)2. Masukkan bahan-bahan B dan gaul sebati sehingga menjadi doh
(**)3. Rehatkan doh selama 15 minit dan canai, terap doh mengunakan penerap bentuk aiskrim
(**)4. Susun didalam dulang pembakar, sapu kuning telur diatas permukaan dan bakar dalam ketuhar yang sudah dipanasakan pada suhu 150c selama 15-20minit
(**)5. Sejukkan biskut dan double boiling coklat masakan dan hiasi dengan manik halus.
EmoticonEmoticon