Tuesday 17 May 2016

Resepi Biskut Sarang Semut

Tags


Bahan-bahan :

(**)250 gm butter
(**)100 gm gula halus
(**)350 gm tepung gandum.....]
(**)100 gm tepung jagung.......] di ayak
(**)1 biji kuning telur
(**)1 s/teh esen vanilla

Hiasan:

(**)Sedikit coklat rice
(**)secukupnya papercup kecil

Cara membuat:

(**)1. Pukul kembang butter dan gula.
(**)2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan gaul rata.
(**)3. Masukkan tepung dan susu tepung yg dah diayak dan gaul rata.
(**)4. Parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan sudukan kedalam papercup. (Eryne parut gune pemarut yg sederhana tu kat atas pinggan pastu sudukan dlm papercup)
(**)5. Taburkan coklat rice.
(**)6. Bakar dalam oven dgn suhu 180’C sampai masak (anggaran 15 minit).
(**)7. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.


EmoticonEmoticon