BAHAN A:
(*)½ buku roti
(*)120gm gula
(*)300ml susu ideal
(*)300ml santan
(*)200gm kismis
(*)100gm mentega
(*)1 biji telur
(*)½ sudu teh garam
(*)2 sudu teh esen vanila
BAHAN KUAHNYA IALAH:
(*)1 tin susu ideal
(*)250ml air
(*)1 biji telur
(*)200gm gula
(*)2 sudu makan tepung
(*)jagung | dibancuh dengan
(*)sedikit air
(*)Secubit garam
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Potong roti kecil dan campurkan dengan kesemua bahan A dan gaulkan hingga sebati.
(*)2. Tuangkan ke dalam bekas dan bakar hingga masak. Ketepikan.
(*)3. Untuk kuahnya, pukul telur dan gula hingga sebati.
(*)4. Kemudian masukkan susu bersama secawan air dan kacau hingga sebati dengan api sederhana.
(*)5. Apabila mendidih, masukkan tepung jagung, esen vanila dan juga secubit garam.
(*)6. Kacau sebati dan biarkan mendidih.
(*)7. Hidangkan roti yang telah siap dibakar dan tuangkan kuah ke atasnya sebelum dihidangkan.
EmoticonEmoticon