BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)3 sudu besar sudu tepung
(*)1 sudu besar serbuk koko
(*)5 sudu besar mentega tanpa garam
(*)3 sudu besar gula kastor
(*)2 biji telur ayam (saiz A)
(*)1 biji kuning telur
(*)1 cawan kecil coklat gelap
(*)1 sudu teh esen vanilla
(*)Secubit garam
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Pukul gula bersama telur dan kuning telur. Ketepikan.
(*)2. Cairkan mentega bersama coklat gelap.
(*)3. Masukkan coklat yang telah dicairkan ke dalam telur dan kaup menggunakan spatula. Kemudian masukkan pula esen vanila. Kemudian masukkan secubit garam.
(*)4. Perlahan-lahan masukkan serbuk koko dan tepung dan digaul sebati.
(*)5. Panaskan ketuhar pada suhu 160° selsius. Tuangkan adunan kek ke dalam acuan.
(*)6. Susun acuan di dalam Loyang berisi air dan bakar kek selama 15-18 minit.
EmoticonEmoticon