Bahan-Bahannya ialah:
(*)500gm kentang – di kukus hingga lembut dan di lecek
(*)2 batang sosej
(*)50gm keju cheddar di parut
(*)3 sudu besar jagung dalam tin – whole kernel
(*)garam secukupnya
(*)1 sudu teh serbuk lada sulah
(*)minyak untuk menggoreng
\Bahan Salutanya ialah –
(*)50gm tepung gandum
(*)2 biji telur ayam di pukul sedikit
(*)50gm serbuk roti
Cara Membuatnya ialah:
(*)1. Kentang di potong dadu, dan kukus hingga empuk serta di lecek.
(*)2. Campur kentang lecek, keju parut, sosej dan jagung, masukkan juga garam, serbuk lada sulah dan uli perlahan-lahan.
(*)3. Bentukkan bulat-bulat seperti bola pingpong. Golekkan adunan di atas tepung gandum hingga rata, celup dalam telur dan angkat.
(*)4. Golekkan semula adunan di dalam serbuk roti hingga rata.
(*)5. Panaskan minyak, goreng adunan hingga masak. Angkat dan bolehlah di hidangkan.
EmoticonEmoticon