Monday, 18 April 2016

Resepi Kimchang Goreng Udang Sedap

Tags


BAHAN-BAHANNYA IALAH:

(*)1 paket kimcham
(*)½ batang lobak merah | dihiris
(*)3 ulas bawang putih |dicicnag halus
(*)1 biji bawang besar | dihiris halus
(*)10 ekor udang | dibersihkan
(*)5 biji cili padi
(*)2 sudu besar sos tiram
(*)Garam dan gula secukup rasa
(*)3 sudu besar minyak masak


CARA MEMASAKNYA IALAH:

(*)1.  Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih dan bawang besar hingga wangi.

(*)2. Kemudian masukkan udang. Kacau hingga separuh masak.

(*)3. Seterusnya masukkan sos tiram, lobak merah dan juga sedikit air.

(*)4. Masukkan kimcan. Gaul hingga sebati. Elakkan dari memasak kimcam terlalu lama kerana sayur ini akan menjadi layu.

(*)5.Perasakan dengan gula dan garam secukup rasa. Sedia untuk dinikmati.


EmoticonEmoticon