BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)400gm kacang pis dalam tin
(*)200gm udang | dibuang kulit dan dihiris halus
(*)200gm ubi kentang | direbus dan dilenyek
(*)½ sudu teh serbuk lada hitam
(*)1 biji bawang besar | dipotong dadu
(*)2 tangkai daun bawang | dihiris halus
(*)2 biji telur ayam | dipukul sedikit
(*)60gm tepung gandum
(*)Sedikit garam
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Gaulkan kacang pis bersama udang, ubi kentang, lada hitam dan bawang besar. Kacau rata.
(*)2. Masukkan tepung gandum, garam dan daun bawang. Gaulkan sebati.
(*)3. Apabila adunan sebati, kepalkan adunan menjadi bulat dan leper sedikit.
(*)4. Kemudian celup pergedel di dalam telur dan goreng hingga garing.
(*)5. Angkat dan hidangkan.
EmoticonEmoticon