BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)250gm daging | dipotong dadu
(*)2 sudu teh bawang merah cincang
(*)1 biji lobak merah | dipotong dadu
(*)1 batang seleri | dipotong dadu
(*)1.25 liter brown stock | boleh didapati di pasaraya
(*)2 helai daun bay
(*)2 sudu makan minyak zaitun
(*)Garam dan lada sulah secukup rasa
CARA MEMASAKBYA IALAH:
(*)1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah cincang, lobak merah dan seleri. Kacau berterusan sehingga bahan menjadi lembut dan kuning keemasan selama lapan hingga 10 minit.
(*)2. Kemudian masukkan brown stock dan daun salam. Masak sehingga mendidih.
(*)3. Apabila telah mendidih, masukkan daging yang dipotong dadu dan didihkan sehingga daging lembut. Perlahankan api.
(*)4. Akhir sekali, perasakan secukupnya.
(*)5. Sedia untuk dinikmati.
EmoticonEmoticon