BAHAN-BAHAN A:
(*)1 bungkus mihun | direndam sehingga lembut
(*)1 kiub ikan bilis
(*)2 sudu besar lada hitam | ditumbuk
(*)Garam dan gula secukup rasa
(*)Sawi secukupnya
(*)Sedikit kobis | dihiris
(*)½ batang lobak merah | dihiris memanjang
BAHAN-BAHAN B (dikisar):
(*)3 ulas bawang merah
(*)4 ulas bawang putih
(*)3 sudu besar udang kering
BAHAN-BAHAN C:
(*)Bebola sotong, kek ikan dan udang secukupnya (mengikut amaun bihun)
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Tumis semua bahan B sehingga wangi. Kemudian masukkan sedikit air.
(*)2. Masukkan bahan C dan kacau sebati. Bolehlah masukkan mihun.
(*)3. Kacau lembut mihun supaya tidak hancur. Kemudian masukkan sayur.
(*)4. Perasakan secukupnya. Siap!
(Sambal Kicap)
BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)2 ulas bawang putih
(*)6-7 biji cili padi
(*)Sedikit kicap manis (sesuaikan mengikut selera)
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Goreng bawang putih seketika sehingga layu.
(*)2. Tumbuk halus dan campurkan dengan kicap manis. Siap!
EmoticonEmoticon