BAHAN-BAHANNYA IALAH:
[=]1 sudu makan cincau
[=]1/2 sudu makan buah pala kering
[=]1 sudu makan kacang merah
[=]3 biji laici
[=]1 sudu makan cendol
[=]2 sudu makan jeli
[=]1 sudu makan kembang semangkuk
[=]1/2 sudu makan selasih
[=]1/2 sudu makan barli
[=]10 ml air gula merah
[=]10 gm isi buah tembikai
[=]20 ml air gula putih
[=]100 ml air
[=]Ais kiub secukupnya
CARA MEMBUATNYA IALAH:
1. [=]Kesemua bahan-bahan tersebut dimasukkan ke dalam mangkuk.
2. [=]Masukkan air, air gula dan air gula merah. Kacau rata.
3. [=]Masukkan kiub ais. Sedia untuk dihidang.
1 comments so far
Tak sempoi lagi tu....masak ayaq gula campuq dgn nenas...pastu nenas tu jd salah satu bahan dlm lck...tambah perasa laici cap b&p(kat econsave sja ada juai)rasa laici dia mmg kaw la
EmoticonEmoticon