Bahan-Bahannya ialah:
Lapisan Bawah –
(*)180 gm tepung suji
(*)250 ml (1/4 liter) santan pekat
(*)200 gm gula
(*)Secubit garam
(*)Sedikit pewarna kuning
Lapisan Atas –
(*)250 ml (1/4 liter) santan
(*)2 sudu makan tepung kastard
(*)150 gm tepung gandum
(*)3 sudu makan gula
(*)240 gm gula merah
Cara Membuatnya ialah:
(*)1. Masukkan kesemua lapisan bawah ke dalam periuk dan kacau atas api perlahan hingga menjadi pekat.
(*)2. Tuangkan ke dalam bekas acuan/loyang dan kukus selama 20 minit.
(*)3. Campurkan kesemua lapisan atas dan masak atas api kecil hingga menjadi pekat.
(*)4. Kemudian tuangkan adunan tadi di atas lapisan bawah yang telah dikukus tadi.
(*)5. Ratakan dan kukus selagi lagi selama 20 minit.
(*)6. Apabila masak, sejukkan dan potong.
EmoticonEmoticon