Bahan-bahannya ialah:
(*)250 gram biskut marie (dipatah-patah)
(*)125 gram mentega
(*)2 biji telur gred A (dipukul sedikit
(*)¾ cawan susu pekat manis
(*)1 cawan milo
(*)½ camca besar serbuk koko
(*)¼ cawan air
(*)¾ camca teh esen vanilla
Cara membuatnya ialah:
(*)Satukan semua bahan-bahan diatas kecuali biskut marie dan mentega ke dalam satu bekas.
(*)Kacau hingga semua sebati.
(*)Tuang bahan itu ke dalam kuali, masukkan mentega dan pasang api pada kadar sederhana.
(*)Kacau tanpa henti bancuhan tadi sehingga pekat. Masukkan biskut marie, gaul rata sehingga kesemua bahagian biskut tersalut dengan bancuhan. Matikan api.
(*)Tuang dalam bekas atau loyang yang telah dialas dengan plastik cling, tekan adunan tadi sehingga padat, bungkus dengan plastik cling dan biar hingga hilang wap panas.
(*)Simpan dalam peti sejuk selama 1-2 jam.
(*)Keluarkan dan biarkan ½ jam sebelum dihidangkan.
EmoticonEmoticon