BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)5 biji kentang Russet
(*)150gm daging cincang
(*)1 biji bawang besar | dicincang
(*)2 ulas bawang putih | dicincang
(*)3 sudu besar cili boh
(*)½ cawan stok daging
(*)5-6 susu besar sayuran campur
(*)2 biji cili padi (jika mahu)
(*)500gm keju mozarela atau parmesan
(*)Sedikit minyak
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1.Rebus kentang. Apabila sudah sejuk, belah dua dan korek isinya. Ketepikan.
(*)2.Panaskan minyak dan tumis bawang besar, bawang putih, cili boh dan cili padi sehingga naik bau.
(*)3.Kemudian tuangkan sedikit stok daging. Masukkan pula daging cincang dan sayuran campur.
(*)4.Masukkan isi kentang yang dikorek tadi dan gaul sebati. Biarkan masak.
(*)5.Masukkan inti ke dalam kentang dan taburkan keju di atasnya.
(*)6.Bakar di dalam ketuhar dengan suhu 180°selsius selama 5 minit. Siap!
EmoticonEmoticon