BAHAN-BAHAN:
(**)5 biji kentang Russet
(**)150gm daging cincang
(**)1 biji bawang besar | dicincang
(**)2 ulas bawang putih | dicincang
(**)3 sudu besar cili boh
(**)½ cawan stok daging
(**)5-6 susu besar sayuran campur
(**)2 biji cili padi (jika mahu)
(**)500gm keju mozarela atau parmesan
(**)Sedikit minyak
CARA MEMASAK:
(**)1. Rebus kentang. Apabila sudah sejuk, belah dua dan korek isinya. Ketepikan.
(**)2. Panaskan minyak dan tumis bawang besar, bawang putih, cili boh dan cili padi sehingga naik bau.
(**)3. Kemudian tuangkan sedikit stok daging. Masukkan pula daging cincang dan sayuran campur.
(**)4. Masukkan isi kentang yang dikorek tadi dan gaul sebati. Biarkan masak.
(**)5. Masukkan inti ke dalam kentang dan taburkan keju di atasnya.
(**)6. Bakar di dalam ketuhar dengan suhu 180°selsius selama 5 minit. Siap!
EmoticonEmoticon