Monday 16 May 2016

RESEPI BISKUT PANDAN NESTUM

Tags


Bahan-bahan
(**)-250gm mentega
(**)-120gm gula icing
(**)-50gm nestum (kisar kasar)
(**)-300gm tepung redrose + 1/4 cwn
(**)-1/4 cwn susu tepung
(**)-2 sudu teh pandan paste
(**)-1 sudu teh baking powder
(**)-sedikit pewarna hijau [ ikut suka nak letak atau tak ]

Untuk hiasan

(**)-1 biji telur + 1 sudu besar susu cair + sedikit pewarna kuning
(**)-Nestum secukupnya

Cara-Cara

1) (**)Ayak dan satukan tepung, susu tepung dan baking baking. Ketepikan.
2) (**)Putar mentega dengan gula hingga sebati.
3) (**)Kemudian masukkan pandan paste dan pewarna hijau.
4) (**)Masukkan nestum dan putar (sekejap sahaja) hingga adunan sebati.
5) (**)Masukkan tepung red rose sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh yang lembut.
6) (**)Terap dan sapu telur. Tabur nestum di atasnya.
7) (**)Bakar pada suhu 150'c dalam 15-20 minit.


EmoticonEmoticon