Bahan-Bahannya ialah:
(**)100 gm coklat masakan
(**)125 gm majerin
(**)100 gm gula perang
(**)2 biji telur
(**)100 gm tepung gandum
(**)½ sudu teh serbuk penaik
(**)¼ sudu teh garam
(**)1 sudu teh esen vanilla
(**)Badam nib secukupnya
Cara Membuatnya ialah:
(**)1. Cairkan coklat masakan terlebih dahulu secara ‘double boiler’.
(**)2. Pukul telur sehingga kembang campurkan esen vanilla.
(**)3. Putar majerin dan gula perang sekejap. Masukkan Telur yang telah dipukul tadi, gaul sebati.
(**)4. Masukkan tepung gandum, serbuk penaik, garam yang telah diayak dan gaulkan sehingga sebati.
(**)5. masukkan coklat masakan yang telah dicairkan tadi ke dalam adunan dan gaul lagi.
(**)6. Masukkan adunan ke dalam loyang segiempat yang telah di gris terlebih dahulu.
(**)7. Taburkan badam nibs ke atas adunan dan bakar pada suhu 200 C selama 30 minit.
(**)8. Biarkan sejuk dan potong menjadi kepingan sebelum dihidangkan.
EmoticonEmoticon