BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)1 paket kulit wantan
(*)Minyak untuk menggoreng dan menumis
BAHAN INTI IALAH:
(*)250gm isi ayam | dipotong dadu
(*)½ tin cendawan butang | dihiris
(*)1 biji bawang besar
(*)2 ulas bawang putih
(*)1 biji lada Benggala merah
(*)1 biji lada Benggala hijau
(*)½ biji timun jepun
(*)Herba thyme secukupnya
(*)Lada sulah secukupnya
(*)Garam secukup rasa
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih dan herba thyme sehingga naik bau.
(*)2. Kemudian masukkan isi ayam dan masak sehingga ayam sedikit empuk.
(*)3. Seterusnya masukkan cendawan butang, lada Benggala dan timun jepun. Perasakan secukupnya. Biarkan masak sempurna.
(*)4. Setelah itu, sudu inti di atas sekeping kulit wantan. Bunjutkan dan diikat kemas dengan daun bawang.
(*)5. Akhir sekali, panaskan minyak dan goreng wantan sehingga kuning keemasan.
EmoticonEmoticon