BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)180 gm spageti | direbus
(*)100 gm krim masakan
(*)50 ml susu cair
(*)10 gm bawang putih | dicincang
(*)30 gm daging ayam | dihiris nipis
(*)30 gm cendawan shitake | dihiris nipis
(*)1 biji telur kuning
(*)30 gm keju parmesan | diparut
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Campurkan susu bersama krim masakan dalam satu bekas. Masukkan juga kuning telur dan kacau rata.
(*)2. Perasakan dengan garam dan serbuk perasa. Ketepikan.
(*)3. Dalam kuali berasingan, panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga kekuningan.
(*)4. Masukkan hirisan ayam bersama cendawan dan biar hingga masak.
(*)5. Kemudian masukkan spageti yang telah direbus. Gaul hingga rata.
(*)6. Masukkan campuran susu yang telah dimasak tadi dan kacau rata.
(*)7. Akhir sekali, taburkan keju parmesan & hidangkan.
EmoticonEmoticon